Welkom bij brede Vrijeschool Raphaël.

In Nederland volgen circa 20.000 leerlingen onderwijs op bijna 100 vrijescholen, gebaseerd op het antroposofische gedachtengoed van Rudolf Steiner. Een school met een duidelijke visie, gericht op de ontwikkeling van kinderen naar evenwichtige volwassenen. Een kind verdient uitdagingen voor het verstand, het gevoel, en de wil! Daarom biedt brede Vrijeschool Raphaël een breed onderwijspakket aan. Naast leerstof is er veel ruimte voor creativiteit, beweging en spel. De school wil de kinderen een diverse bagage mee geven, zodat zij later van alle markten thuis zijn.

Ons onderwijs:

Onderwijs dat samen met de ouders kinderen helpt zelf betekenis en richting te geven aan hun eigen leven, ondersteunt bij de ontwikkeling tot wereldburger. Opvoeden en onderwijs liggen in elkaars verlengde en vullen elkaar aan. Wij richten ons onderwijs zo in dat een kind zichzelf kan zijn en worden, hiervoor heeft het naast kennis ook een warm gevoelsleven en een sterk lichaam nodig. Hoofd, hart en handen zijn daarom even belangrijk. Het kind ontwikkelt deze vermogens gedurende de eerste 21 jaar, elk op zijn eigen manier, in zijn eigen ritme, alles op zijn tijd.

Binnen het duidelijke leerplan is er voor het kind warmte en grote betrokkenheid van de leerkracht. Zo kan het kind in enthousiasme en eerbied letterlijk ‘warm lopen voor het leren’.

Non scola, sed vitae dicimus, seneca, 
Romeins filosoof: 
Niet voor de school, maar voor het leven leren wij.

In Almere is brede Vrijeschool Raphaël  te vinden aan de Lierstraat in de Muziekwijk.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar onze informatieochtenden of maak een afspraak.

U bent van harte welkom!

 

Margreet Bijsterveld

Directeur brede Vrijeschool Raphaël.