MR Leden

MR Berichten

Binnen de Stichting Vrijeschool Almere hechten we grote waarde aan medezeggenschap. Naast dat het een verplicht orgaan is binnen iedere school willen we ook graag dat mensen vanuit diverse rollen en posities meedenken, dit verbetert dit de kwaliteit van ons onderwijs. Door de oprichting van Vrijeschool Oosterwold hebben we nu 2 MR’en (Vrijeschool Almere met twee locaties en Vrijeschool Oosterwold met 1 locatie) en een Gemeenschappelijke MR. Hierbij houdt de GMR zich vooral bezig met het gemeenschappelijk belang zoals bv. strategische plannen of de toekomstvisie. De MR praat vooral mee over schoolbeleid.

De medezeggenschap bestaat uit een afvaardiging van leerkrachten en ouders en bespreekt op regelmatige basis belangrijke schoolzaken. De MR’en hebben hierbij als aanspreekpunt de directeur van de school. De GMR heeft het Bestuur als aanspreekpunt. Vanuit de MR’en heeft een afvaardiging zitting in de GMR.

De agenda's van de GMR vergadering worden gepubliceerd op de website. Notulen van de GMR-vergadering kunnen, indien gewenst, worden opgevraagd bij: bestuursbureau@vrijeschool-almere.nl.

Het proces van professionalisering van de medezeggenschap heeft de voortdurende aandacht van het Bestuur. Het doel van de (G)MR is bij te dragen aan de kwaliteit van de school. Ze werkt als een meedenkend en oplossingsgericht orgaan samen met de schoolleiding en het Bestuur. De GMR vergadert 2x per jaar met het Bestuur, de zgn. stakeholdersmeeting. Daarnaast vergaderen ze, net als de MR ook met regelmaat met elkaar. Over zowel de MR als de GMR is meer te vinden op onze pagina Onze organisatie – Medezeggenschapsraad.